ÇALINAN TÜRK TARİHİ
RUM; ROMA, RUMAH>IRUMAK=IRMAK
“Türkler aslında yirmi Boy'dur. Bunların hepsi Tanrı kutsal kılası Yalavac Nuh Oğlu Yafes, Yafes Oğlu Türk’e dek ulanır. Bunlar, Tanrı Kutsal Kılası-Yalavac İbrahim Oğlu İshak, İshak Oğlu Iysu, Isu Oğlu Rum’u andırır” {{Divan-ü Lügat-it-Türk Kaşgarlı Mahmut Tdk. Yay Ankara C=1. S=28}
Kaşgar'lı Mahmut bu tespitleri yaparken tarihe de önemli notlar düşmüş bulunuyor. Hz. İshak {sav} Atamızın ilk oğlu Iysu; { İysa, İsa, Is } adını taşır. İkinci oğlu ise Hz. Yakub {sav} dur. Bunlar ikiz doğmuşlardır. {İysu, İsa, Isu, Is}; büyüktür. Bu sözün her bir okunuşu da doğrudur ve Türkçedir. Yakub sözü dahi Türkçedir. Hatta İbrahim sözü dahi, öz-be öz Türkçedir. Bunlarla birlikte Hz. ADEM { ADAM } dahil, Kur'an-ı Kerim'de adı geçen 25 Peygamberden 14 Peygamber Efendimizin adlarını, Türkçe olarak okumuş ve çözmüş bulunuyorum. Bu Peygamber Efendilerimizden Hz. Süleyman {sav} Efendimiz ile ilgili bilimsel çalışmalarımız {www.bilgeata.com web sitemizde Peygamberler Halkası Bölümünde yayına sunulmuştur. Lutfen TIKLAYINIZ.} Ku’an-ı Kerimde adı geçmeyen ama Hadis-i Şeriflerde anılan Hz. Adem {sav} Atamızın Peygamber Oğlu ŞİT {av} Efendimizin adının açıklamasına da ulaşmış bulunuyoruz. ŞİT {av} ile birlikte 15 Efendimizin adlarının köken bilgilerini çözmüş bulunuyoruz. Bunların hepsinin adları öz be öz Türkçe olarak okunmuştur. Bu Kutlu Allah Elçilerinin arasından sadece Hz. Süleyman {sav} Efendimizin köken bilgisini, şükürler olsun { www.bilgeata.com web sitemizde Peygamberler halkası Bölümünde yayına sunmuş bulunuyoruz. Lutfen TIKLAYINIZ.} .İysu, Is'u, Is, sözüne dikkatle bakılır ise Hz. İsa {sav} Efendimizin adının aynısı olduğu görülebilir. Is, İs, ısu sözleri İlâhî kaynaklı sözlerdendir. Kadim {geçmiş} {ön} Türklerde Is sözü, sahip anlamına gelir. Her şeyin, her varlığın Evrenin ve öte evrenler ile Kıyametin, âhiretin Sahibi olmak itibarıyla Is Türklerce Ulu Tanrı'nın Niteliklerindendir. Sahip anlamına olarak, İlâhî kaynaklıdır.
RUM, ROMA, RUMAH=IRMAK
Divan-ü Lügat-it-Türk'te sözü edilen RUM sözünün anlamını çözmeye çalışacağız. Bunun için de tabuları yıkacağız. Artık gerçekler kıyamete değin saklanamasın. İnsanlar kendi öz kimliklerini öğrensinler. Yüz yıllardır Batılıların bizi kendi içimizden vurdurarak ortalıkta külah kapmalarının önüne geçmeliyiz. Çünkü aramızdaki uçurumlar öyle bir yarılışla yarılmış ki, bu yarganları ancak ve yalnızca İlâhî Rahmetin bereketi doldurabilir. Ya yoksa bizim gibi acizlerin bu tür yarganları doldurmamız hayal bile edilemez. Buna rağmen yine de biz, bize düşeni yapacağız. Şu anılan kişiler ise Sümerlidir. Bu günkü RUM ile o günkü RUM'U hangi bir kefeye koyacağız? Bu günkü RUM, kendi öz Kökü, öz Soyu olan Yafetik Kök'e yani Turan Soyuna karşı kanlı-kinli düşmanlar haline getirilmiş iken, bu işin kolayca başarılacağını sanmak hayal olur. RUM ve ROMA sözlerinin asıl kökenini gördükten sonra yeni bir açıdan bakabilecek miyiz? Buna biz Türkler, olumlu yanıt bile versek, asıl muhataplarımız olan RUM, bunu anlayabilecek midir?
"Etrüsk Yazıtlarında ROMA Kentine RUMAH veya RUMAK adı verilmektedir. Benim görüşüme göre bu kelime URUMAK okunmalıdır. Bilindiği üzere Türkçede lehçeye göre telaffuzu değişen URUMAĞ, IRIMAĞ , IRIMAK, IRMAK kelimeleri nehir anlamına gelir. Böylece ETRÜSKLER için en önemli bir IRMAK yani TİBER üzerinde kurulmuş bulunan ROMA; IRMAK şehri olarak adlandırılmıştır." {Bilim ve Ütopya Dergisi Prof. Dr. Elif Tül Tülünay. Erkan Ildız 2005 Aralık Sayı: 138 S=7}
TEVERE, TEBER, TİBER=TEBERİK
Bu belgeye göre ETRÜSK Yazıtlarındaki RUM sözü de ROMA sözü de: RUMAK, IRMAK anlamına Türkçedir. ETRÜSK'LER, ROMA’YI Kuran Türk'lerdir. ROMA sözü, IRMAK demek olduğuna göre, bu Kent'in bulunduğu alanın topoğrafyasının iyi bilinmesi gerekir. ROMA’NIN kurulduğu alan, TEVERE, TİBER, TEBER, IRMAĞININ suladığı bataklık alandır. ETRÜSKLER, ROMA’YI, kurutulan bu bataklık alanın üzerinde ve TEBER IRMAĞININ kıyısında kurdular.
TEBERİK=ARMAĞAN
O geçmiş ÖN devirlerde böyle bir bataklığın o güne göre yüksek teknolojiler kullanılarak kurutulması, yine o güne göre oldukça muhteşem bir medeniyetin göstergesi demektir. TEBER, TİBER IRMAĞININ adı dahi Türkçedir. Türkçede TEBERİK demek:
“ÇOK DEĞERLİ BİR KİŞİDEN KALAN, ÇOK DEĞERLİ BİR ARMAĞAN”
Demektir. TEVERE, TEBER, TİBER, IRMAĞI ise kadim, ön devirlerden buyana Türklerden kalan çok değerli bir armağan olarak Kamunlara, Etrüsklere kalmış bir yadigârdır. Bunun için 5 bin yıl önce kendilerine TEBERİK olarak kalan bu IRMAĞIN üstünde bir Kent kurarak bu TEBERİĞİ anıtsal bir konuma getirmek için Bataklıkları kurutmuşlardır. Bu araştırmayı inceleyen değerli kardeşlerim, çevresinde elli yaşın üstündeki kadınlara ve erkeklere sorarlarsa onlar:
TEBERİK sözünün, “DEĞERLİ BİRİNDEN KALAN, DEĞERLİ BİR ARMAĞAN” olduğunu söyleyeceklerdir.
TEVERE, TEBER, TİBER Irmağı dağlardan düze indikten sonra düzlüklerde çevreye dağılır. Buralarda geniş gölcükler, sazlıklar, bataklıklar oluştururdu. İşte Kamunlar, Etrüsk Türkleri, binlerce yıl önce buraları yurt tutmuş olan Türk atalarından miras kalan, adının da “çok kıymetli birisinden, çok kıymetli bir armağan” anlamına gelen bu IRMAK üzerindeki bataklıkları kuruttular. Buraya da ROMA Kentini kurdular. TEVERE, TEBER, TİBER IRMAĞI üzerinde kurdukları bu KENTE=RUMAK adını verdiler. Anlamı IRMAK Kenti demektir.
Türkçede R harfiyle başlayan sözleri, başına bir sesli harf alarak okumak kuraldır. RAMAZAN: IRAMAZAN, RAHİME: IRAHMA gibi. Yazıtlarda: RUMAH, RUMAK şeklinde yazılan bu sözün,: başına sesli bir harf alması kuraldır. Bu yazıtın başına I harfi alarak: RUMAH=IRMAH, RUMAK, IRMAK olarak okunmuştur.
RUM sözü, IRMAK, ROMA KENTİ de IRMAK KENTİ anlamına öz be öz Türkçedir.
22-Haziran-2008-Ulm-Almanya
Rüstem KOCADURMUŞOĞLU
Eğitimci Yazar-Teolog-Kökenbilimci
Bilge Ata- Ξ̲̅ ✫TÜRKİYE Ξ̲̅✫
|